Download deze Bulletinus als PDF

BULLETINUS

Informatieblad voor ouders / verzorgers

Schooljaar 2004 – 2005, nr. 7, dinsdag 7 december 2004

 

Sinterklaas

We kunnen terugkijken op een geweldig feest. De stemming zat er goed in afgelopen vrijdagochtend 3 december. Na een warm onthaal werd Sint verrast met eigentijdse liedjes en toneelstukjes. Ook waren de verliefde Pieten tevreden na hun dansje met de juf van hun dromen! Al met al een bijzonder feest en wat is er veel werk verzet. Namens de goedheilig man worden alle leerkrachten en ouders van de werkgroep Sinterklaas bedankt voor het geweldige onthaal!

Op vrijdag 26 november werd er voor alle kleuters een pietenochtend georganiseerd. Dit betekende dat de kleuters in groepjes, onder begeleiding van een ouder, allemaal activiteiten gingen uitvoeren die echte pieten ook doen. Zo gingen de kleuters bijvoorbeeld pepernoten bakken, cadeautjes inpakken en dakklimmen. Aan het eind van een gezellige ochtend mochten alle kleuters hun zelfgemaakte pepernoten mee naar huis nemen en kregen ze een pietendiploma als beloning voor het uitvoeren van de activiteiten. Tot slot, om de echte pieten ook aan het werk te zetten, mochten alle kinderen hun schoen zetten.  

Kerst

De volgende Bulletinus zal grotendeels gewijd zijn aan de Kerstvieringen op school. In ieder geval vinden alle Kerstvieringen en Kerstbuffetten plaats op donderdagavond 23 december.

Vanaf morgen, woensdag 8 december, hangen er op de deuren van de klassen intekenlijsten voor het Kerstbuffet in elke groep. U kunt als ouder een keuze maken uit voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. Maakt u vooral niet teveel! Het is meer dan voldoende als u een klein gerechtje maakt voor hooguit 1/3 van de kinderen van de klas. Om een gezellige kerstsfeer te creëren vragen wij uw hulp om de speelplaatsen op beide locaties gezellig aan te kleden, zodat de ouders die hun kinderen op komen halen warme chocolademelk of glühwein kunnen komen drinken. Hiervoor hebben we warmhoudplaatjes nodig en willen we graag op beide locaties twee vuurkorven zetten. Wie wil zijn vuurkorf / warmhoudplaatje voor die avond ter beschikking stellen (voorzien van naam )? En wie wil ons komen helpen?

U kunt zich aanmelden bij juf Cristel  (Johanna Naberpad)  en bij juf Vera (Jan van Riebeeck).

Personeel

Juf Karin van de Westelaken van groep N7 gaat na de Kerstvakantie met zwangerschapsverlof. In februari hoopt ze te bevallen. Het is de bedoeling dat ze ná de meivakantie weer terugkomt en dan voor enkele dagen blijft werken. Inmiddels hebben we voor Karin een goede vervanger gevonden. Meester Bastiaan van Rootselaar is voor ons een bekende invalkracht. Bastiaan is 27 jaar, woonachtig in Zeist en heeft na zijn studie aan de PABO onderwijskunde gestudeerd. Bastiaan gaat ook op woensdag de ICT-taken van Karin overnemen. Dit betekent dat meester Ton Faber op woensdag in groep N7 blijft werken. Onze conciërge Mohamed Maatougui stopt vanaf januari 2005 met zijn werkzaamheden aan onze school. Dit betekent dat vanaf januari 2005  Aziz Boulehiane zijn werk gaat verdelen over de drie locaties.

Website/Schoolkrant

Op onze website: www.augustinus-culemborg.nl wordt steeds de laatste Bulletinus gepubliceerd.
De aankomende Kerstschoolkrant zal ook op deze website vermeld worden. Kinderen en ouders kunnen deze krant lezen op internet. Voordeel is dat we niet meer 400 schoolkranten hoeven af te drukken. Dit bespaart een hoop werk en geld. Wel zorgen we ervoor dat er in elke klas enkele papieren versies ter inzage liggen, omdat niet alle gezinnen thuis de website kunnen bekijken.

Meester Bastiaan

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Bastiaan van Rootselaar. Vanaf januari 2005 zal ik juf Karin gaan vervangen op het Johanna Naberpad. Ik ben niet helemaal nieuw op de Augustinus en kom al wat langer langs, maar dat zijn steeds een paar dagen geweest. Na mijn PABOstudie heb ik namelijk een vervolgstudie Toegepaste Onderwijskunde gedaan in Enschede. Tijdens deze studie heb ik diverse keren ingevallen en sinds ik ben afgestudeerd is dit wat meer geworden. Ik vind de Augustinus een heel leuke school en daarom ben ik ook blij dat ik de komende tijd voor groep 7 kan staan.

Samen met mijn vriendin woon ik sinds een klein jaar in Zeist. Mijn hobby’s zijn: heel veel naar muziek luisteren, lezen, internetten en naar de bioscoop gaan. Vooral naar muziek luisteren doe ik veel, omdat je dat natuurlijk bijna overal kunt doen.
Ik ben van plan om de leuke tijd die ik tot nu op de Augustinusschool heb door te zetten in groep 7 en waarschijnlijk zal dat ook zeker gaan lukken.

Studiedag

Op woensdag 26 januari heeft het team een ingelaste studieochtend. Dit betekent dat alle kinderen op deze dag vrij zijn!

Spreekuren

Deze spreekuren zijn bedoeld om met de schooldirectie allerlei zaken te bespreken die te maken hebben met de school. U hoeft hier geen afspraak voor te maken!

Op de volgende dagen kunt u op locatie met Rob spreken:

 

Overblijfkaarten

Op onderstaande data kunt u deze maand op de locaties Riebeeck en Naberpad weer overblijfkaarten kopen:

Agenda

Woensdag         08-12    Vanaf deze dag hangen er intekenlijsten voor het Kerstbuffet
Donderdag         23-12    Kerstvieringen ‘s avonds
Vrijdag              24-12    middag alle groepen vrij!
Maandag           27-12    t/m vrijdag 07-01 Kerstvakantie
Woensdag         26-01    Studiedag: alle kinderen vrij!


Webmasters: Wouter Eijkman en Ludo Boot

Laatste update: 08 December, 2004

Counter